Στεφανία Χαλιλοπούλου

 

 

1.Από πού κατάγεσαι;

Η καταγωγή μου είναι από τα Ιωάννινα αλλά έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στην Κέρκυρα.

 

2.Ήσουν κι εσύ από τα παιδιά που οι γονείς σου, σου έλεγαν «σταμάτα πια να τραγουδάς;

Όλοι μου το έλεγαν όχι μόνο οι γονείς μου. Γενικά δεν σταματούσα από μικρή. Πάντα κάτι θα ψιθύριζα όπου και εάν βρισκόμουν στο σπίτι στο σχολείο στις εξωσχολικές μου δραστηριότητες .Ακόμα και μεγαλώνοντας το ίδιο.

 

3.Τι σε ενέπνευσε να καταπιαστείς με τη μουσική;

Η μουσική για εμένα μπήκε στην ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία. Πρώτη φορά θυμάμαι τραγούδησα όταν παρακολουθούσα μια ταινία της Disney την Αριελ .Μου άρεσε τόσο πολύ που ξέχασα την ταινία και μου έμεινε μόνο το τραγούδι. Ύστερα κλασσικά σε παιδικές χορωδίες με το σχολείο και εκδηλώσεις.

 

4.Πιστεύεις στο ταλέντο ή στην εκμάθηση;

Πιστεύω πως το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει αυτό που ο καθένας μας έχει να προσπαθεί να το αναπτύξει, να το καλλιεργήσει ώστε να αρχίσει να αποδίδει καλύτερα και πιο σωστά. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτά τα δυο πάνε μαζί.

 

5.Έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό με τη μουσική;

Όχι .Δεν έχω σπουδάσει ούτε έχω κάνει ποτέ μαθήματα φωνητικής .Είμαι αυτοδίδακτη και προσπαθώ καθημερινά να γίνομαι όσο το δυνατόν καλύτερη μαθαίνοντας νέους τρόπους ερμηνείας ώστε να βελτίωση την τεχνική μου.

 

 6.Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα;

Επειδή από πολύ μικρή μου άρεσε το τραγούδι πάντα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου το όνειρο να ασχοληθώ με αυτό. Απλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία και δεν τόλμησα ποτέ να κάνω κάποιο βήμα από μόνη μου. Όταν όμως τελείωσα με την σχολή μου και αφού επέστρεψα στην Κέρκυρα, μέσο ενός παλιού συμμαθητή μου ήρθα σε επαφή με τον σημερινό μου συνεργάτη Νίκο Βλάχε .Έναν άνθρωπο που με βοήθησε να ξεκινήσω σιγά σιγά να τραγουδάω με ενθάρρυνε και με στήριξε από την αρχή μέχρι και σήμερα.

 

 7.Ποιο είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο;

Δεν μπορώ να πω πως έχω κάποιο μεγάλο όνειρο. Έχω πολλούς μικρούς στόχους. Δεν βιάζομαι για τίποτα ούτε περιμένω κάποιον η κάτι να πραγματοποιήσει τις ευχές μου. Σιγά σιγά και με την στήριξη των ανθρώπων που αγαπώ και εμπιστεύομαι κάποια μέρα πιστεύω πως θα έχω πραγματοποιήσει εγώ η ίδια τους στόχους μου στηριζόμενη πάντα στην αλήθεια.

 

 8.Έχεις κάποια σχέδια στο μέλλον που αφορούν την μουσική σκηνή;

Τα σχέδια τα δικά μου και των ανθρώπων που συνεργάζομαι είναι απλά. Αυτή την περίοδο κυκλοφόρησε το νέο μου κομμάτι με τίτλο ”Είπα να ζήσω” και συνεχίζω να ασχολούμαι με επανεκτελεσεις-cover μέχρι να έρθει η στιγμή για το επόμενο κομμάτι.

 

9.Θα άλλαζες το μουσικό σου στυλ μόνο και μόνο για την επιτυχία;

Η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν θεωρώ πως έχω βρει το δικό μου μουσικό στυλ και είναι και ένας από τους λόγους όπου δεν δηλώνω επαγγελματίας τραγουδίστρια. Ακόμα πειραματίζομαι. Αν και έχω κλήση προς πιο έντεχνους ποπ-ροκ ρυθμούς μου αρέσουν και αλλά είδη όπως για παράδειγμα το πιο πρόσφατο μου τραγούδι το οποίο είναι λαϊκό ζεϊμπέκικο .Γενικά δεν μπορώ να πω ότι ανήκω κάπου για την ώρα.

 

10.Πόσο δύσκολος είναι ο χώρος του τραγουδιού;

Όπως όλοι οι χώροι έτσι και αυτός έχει τα θετικά και τα αρνητικά του! Φυσικά είναι ένας πολύ δύσκολος χώρος, ο οποίος απαιτεί πολύ δουλεία και πολλές θυσίες, ειδικά αν θέλεις να ξεχωρίσεις και να πετύχεις τους στόχους σου! Τίποτα δεν σου χαρίζεται για αυτό χρειάζεται πολύ δουλειά!

 

 

 

11.Τέλος, ένα μήνυμα που θα ήθελες να μοιράσεις;

Να προσπαθεί ο καθένας να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα .Είναι μια φράση που έχω υιοθετήσει τελευταία. Να ονειρεύονται αλλά να μην κοιμούνται .Να προσπαθούν κάθε μέρα έστω και λίγο και σιγά σιγά θα φτάνουν πιο κοντά στον στόχο. Γιατί τα όνειρα είναι δυνατά μόνο εάν πιστεύουμε σε αυτά.

 

(Στεφανία Χαλιλοπούλου “Έιπα Να Ζήσω” |Official video 2016)

 

Γνωρίστε καλύτερα την Στεφανία:

Βρείτε την στο facebook ΕΔΩ ( https://www.facebook.com/Στεφανία-Χαλιλοπούλου-1710113865896186  )

Ακούστε όλα τα τραγούδια της στο youtube ΕΔΩ ( https://youtu.be/DRaRtdyY_vg?list=PLzzjgsyIeNXE3Fn-CDJjQKi7IMc1hVYXn )

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.