Παύλος Παυλίδης & B-movies – Ένα Αλλιώτικο Παιδάκι

«Όσους κλωτσάνε με μανία μπρος στα μάτια μας / τον πληγωμένο κι αβοήθητο εαυτό τους / τους περιμένει ένα φίδι μες στον ύπνο τους / έχει τρυπώσει ήδη μέσα στ’ όνειρό τους.»

Με αυτά τα συνταρακτικά λόγια αρχίζει το νέο τραγούδι «Ένα Αλλιώτικο Παιδάκι» του Παύλου Παυλίδη και των B-Movies που είναι αφιερωμένο στον Ζακ Κωστόπουλο.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 την κοινή γνώμη συγκλόνισε η εν ψυχρώ δολοφονία του 33χρονου ακτιβιστή.

Παρά την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και παραποίησης των γεγονότων, τα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που είχαν καταγραφεί από τους περαστικούς που παρακολουθούσαν έντρομοι το δολοφονικό ξυλοδαρμό, συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να έρθει η αλήθεια στο φως.

Ιδιαίτερη πίεση προς αυτήν την κατεύθυνση άσκησαν οι μαζικές αντιδράσεις που ξέσπασαν στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και οι συλλογικές διαδηλώσεις, από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αλλά και κάθε ομάδα που ζητούσε επίμονα την απονομή δικαιοσύνης.

Δύο μήνες αργότερα μετά την αδικαιολόγητη δολοφονία που προκάλεσε σάλο, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) που διατάχθηκε για την εμπλοκή των σωμάτων ασφαλείας στο περιστατικό, δικαιώνουν τον Ζακ Κωστόπουλο και κάθε φωνή που του συμπαραστάθηκε.

Με αφορμή το πολύκροτο συμβάν, ο Παύλος Παυλίδης έγραψε το τραγούδι «Ένα Αλλιώτικο Παιδάκι».

Ένα τραγούδι για κάθε άνθρωπο που δεν προσαρμόζεται στις νόρμες και τους κανόνες μιας καθεστωτικής κοινωνίας και παίρνει τη στάμπα του «διαφορετικού».

Ποιος κρίνει άραγε τι σημαίνει «διαφορετικός»; Ποιος κρίνει τι σημαίνει «κανονικός»; Ποιος αποφασίζει ότι το πλήθος μπορεί να αρπάξει την πέτρα και να λιθοβολήσει ή -εν προκειμένω- ακόμα να ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου έναν άλλον άνθρωπο, άοπλο και ακίνδυνο;

Το κρίνει το «αβγό του φιδιού» που έχει επωάσει και το θανατηφόρο δηλητήριο, το ρατσιστικό μίσος και η τυφλή βία διεκδικούν θέση «κανονικότητας»;

Η απάντηση έρχεται πάντα μέσα από την αντίδραση. Είτε αντίδραση στους δρόμους είτε στα κοινωνικά δίκτυα είτε καλλιτεχνική αντίδραση.

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies αντιδρούν λοιπόν με το δικό τους τρόπο. «Ένα Αλλιώτικο Παιδάκι» σε ένα techno-rock τραγούδι και ένα video clip, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Μαρίας Δανέζη, που διακατέχεται από drag αισθητική.

Οι B-Movies είναι οι:

Αποστόλης Δεληγιάννης (μπάσο)
Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα, loops, vocals)
Δημήτρης Οικονόμου (τύμπανα)
Αλέκος Βουλγαράκης (ηλεκτρική κιθάρα)

Related Posts