Ένα τραγούδι στον αξέχαστο Παντελή Παντελίδη αφιερώνει ο Κώστας Αγέρης.

Ο Κώστας Αγέρης, ο νικητής του δεύτερου κύκλου του «The Voice», ανανεώνεται δισκογραφικά με ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι.

O ταλαντούχος τραγουδιστής και τραγουδοποιός τιμά με την επόμενη κυκλοφορία του ένα πρόσωπο που κατάφερε να γράψει με χρυσά γράμματα το δικό του μύθο στην ελληνική δισκογραφία.

Το «φαινόμενο» Παντελής Παντελίδης, ο μοναδικός καλλιτέχνης που λατρεύτηκε περισσότερο από κάθε άλλον τα τελευταία χρόνια και αναστάτωσε όλη την Ελλάδα, δεν είναι πια κοντά μας. Όμως η φωνή του εξακολουθεί να ακούγεται πιο ισχυρά από ποτέ και η αγάπη του κοινού να γιγαντώνεται.

Ο Κώστας Αγέρης ανεβάζει την ένταση στο τέρμα ώστε να αφιερώσει ένα τραγούδι στον άνθρωπο που μίλησε στις καρδιές μας, στον τραγουδιστή που έκανε θραύση, στο δημιουργό που έδωσε πνοή στο λαϊκό τραγούδι και στο τέλος μας γέμισε θλίψη… Στον αξέχαστο Παντελή Παντελίδη.

Με τον τίτλο «Τέλος» και σε μουσική – στίχους που υπογράφει ιδιοχείρως ο Κώστας Αγέρης, η φράση που θα ηχήσει δυνατά είναι μία: «Μόνο Παντέλος»!

Ο ίδιος λέει:”Θεωρώ τον εαυτό μου έναν απλό μουσικό – τραγουδιστή που έχει γοητευτεί, εμπνευστεί, συγκινηθεί και εν τέλει συγκλονιστεί από το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Παντελής Παντελίδης. Την καλλιτεχνική του πορεία και τον τραγικό τρόπο που αυτή διακόπηκε.
Είχα την τύχη να τον γνωρίσω , αλλά οι πιστοί οπαδοί του φρόντισαν να με κάνουν να τον νιώσω πολυ κοντά μου. Όλοι αυτοί που κρατάνε σαν εικονοστάσι αναμμένο την μνήμη του.
Τους το αφιερώνω γιατί αυτή ήταν η πηγή της έμπνευσης μου και καμμία άλλη σκέψη….Κ.Α.

Στίχοι :

Ψάχνω να σε βρώ ,έχεις φύγει πάλι
λέω ως εδώ , μα σ’ αναζητώ
ψάχνω για ποτό , άδειο το μπουκάλι
λέω θα κρατηθώ , ότι και να δώ

Κι όταν σε βλέπω κάποιον άλλον να φιλάς
με βγάζεις ψεύτη και μου λες πως αγαπάς

Τέτοιες στιγμές που με πονάς
Λέω θα φύγω , τέλος
Μπαίνω στ’ αμάξι κι όπου βγει
Βάζω στο τέρμα τη φωνή
Μόνο Παντέλος

Ψάχνω να σε βρώ ,πάλι λείπεις πάλι
ήτανε γραφτό να το ζώ κι αυτό
ψάχνω κι ίσως δω , το δικό σου χάλι
λέω θα κρατηθώ , ότι και να δω

Σου το’ χα πει θα φύγω
με πότισες φαρμάκι
την κάνω λίγο λίγο
πέταξε το πουλάκι
σου το’χα πει θα φύγω
με έφτασες στο τέλος
βάζω στο τέρμα τη φωνή
#ΜονοΠαντελος

Related Posts