Η Κατερίνα Δημητρίου είναι καθηγήτρια Σύγχρονου Τραγουδιού, τραγουδίστρια και συνθέτρια. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασικό πιάνο σε πολύ νεαρή ηλικία. Συγχρόνως παρακολουθούσε τα απαραίτητα θεωρητικά μαθήματα (θεωρίες και αρμονίες) όπου και αποφοίτησε με άριστα.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς (2011). Από το 2015 είναι φοιτήτρια στο Μεταπτυχιακό «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Το 2006 ξεκίνησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού τα οποία διήρκησαν τρία χρόνια και παρακολούθησε επίσης το μάθημα της Μελοδραματικής για ένα χρόνο. Παράλληλα έκανε μαθήματα Μιούζικαλ με τη μέθοδο P.M.T.P. με σχετική πιστοποίηση (2008).
Από το 2009 και επί έξι χρόνια συνέχισε τις σπουδές της στο Σύγχρονο Τραγούδι, από όπου και έλαβε το πτυχίο της με το βαθμό άριστα παμψηφεί με διάκριση παμψηφεί.
To 2017 ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών «Popular Music Vocals» του London College of Music – University of West London και βαθμολογήθηκε με άριστα και διάκριση.
Παρακολούθησε τη μεθοδολογία φωνητικής της Julie Massino και το MasterClass της Christina Aguilera, καθώς επίσης γνωρίζει τη μέθοδο Ορθοφωνίας της Νάγιας Γεωργίου.

Επί του παρόντος, συνεχίζει τις σπουδές της στα Ανώτερα Θεωρητικά της Μουσικής.
Η Κατερίνα Δημητρίου έχει υπάρξει και είναι μέλος σε διάφορα σχήματα με ποικίλες επιρροές (Jazz, Soul, Rock, Progressive Rock, Funk, Blues, RnB). Ενδεικτικά αναφέρουμε, Chateau Royal, Vibe 69, Sideways, Electric Riots, Different Minds, Tape Tales.

Η Κατερίνα Δημητρίου παραδίδει μαθήματα Σύγχρονου Τραγουδιού στο Ωδείο Σκαλκώτα και στο Ωδείο Μ. Σπανού. Ειδικεύεται στην ξενόγλωσση μουσική και κατέχει άπταιστα την ελληνική έντεχνη μουσική.
Το Νοέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της single «Reach my soul», με μουσική και στίχους της ιδίας. Παράλληλα ηχογραφεί το πρώτο single των Chateau Royal με στίχους της ίδιας και έχει ξεκινήσει την ηχογράφηση του δεύτερου κομματιού της.

Εmail: aik.dimitriou@hotmail.com
Ιστότοπος: www.katerinadimitriou.com
Facebook: katerinadimitrioumusic

Απολαύστε την…

 

Music: Katerina Dimitriou Lyrics: Katerina Dimitriou Director/Editing/Cinematography: Giannis Gizmo Mpereris Vocalist: Katerina Dimitriou Piano: Periklis Biskinis Guitar: Nikos Dragonas Drums: Nikolas Christopoulos Bass: Aggelos Vlachos Mixing: Diogenis Kyratzoglou Mastering: Yiannis Paxevanis Production: Romanna Lobach Βοηθοί Παραγωγής: Νικόλ Καφετζοπούλου, Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος Dancer: Aulona Lupa Hairstyling/Make-up: Vicky Dimitriou

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.