Ο Κώστας Πένητας ξεκίνησε επαγγελματικά το τραγούδι το 1995. Συστήθηκε στο Αθηναϊκό κοινό από το τότε θρυλικό μαγαζί της αθηναϊκής νύχτας La Note. 23 χρόνια μετά, έχει να επιδείξει εκατοντάδες εμφανίσεις σε πάρα πολλά μαγαζιά , τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία καθώς και κάποιες επιλεγμένες εμφανίσεις στους Έλληνες της ξενιτιάς. Μεταξύ των μαγαζιών που συνεχίζει να μεγαλουργεί είναι τα live stages , διάφορα πιάνο restaurants , Clubs καθώς και μουσικά μεζεδοπωλεία .

Έχοντας στο ρεπερτόριο του μια τεράστια γκάμα τραγουδιών και μεγάλη αγάπη για τη δουλειά που κάνει , μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς σε κάθε περίσταση, προσφέροντας ατελείωτες ώρες διασκέδασης στο αθηναϊκό κοινό το οποίο δεν τον γνώριζε μέχρι τότε, αλλά ενθουσιάζεται από τη ιδιαίτερη φωνή του και τα πρώτα σχόλια είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.. Αυτό το καταμαρτυρούν και τα μεγάλα ονόματα της Αθηναϊκής νύχτας που κατά καιρούς έχει συνεργαστεί , όπως ο Σταμάτης Γονίδης , η Άτζελα Δημητρίου , ο Γιώργος Δασκουλίδης , ο Γιώργος Σπυράκης , ο Νίκος Κουρκούλης , ο Τριαντάφυλλος , ο Διονυσίου , ο Τάσος Μπουγάς , η Βάσω χατζή και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες του είδους.

Τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία τα έκανε το 2009, κυκλοφορώντας τότε το πρώτο του CD single με τίτλο ‘’ Της καρδίας τα μονοπάτια ΄΄ από την ALPHA REGORDS. Από το συγκεκριμένο CD single μεγάλη αίσθηση έκανε το κομμάτι ΄΄ Σ’ ευχαριστώ σου λέω ΄΄ το οποίο και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ακολούθως το 2012 και το 2014 κυκλοφόρησε άλλες 2 δουλειές με το ‘’Δικαίωμα μου ν’ αγαπώ ΄΄ και το ‘’ έτσι γεννήθηκα ΄΄ αντίστοιχα, τα οποία επίσης αγαπήθηκαν από το λαϊκό κοινό και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Φέτος πιο έτοιμος από ποτέ και με μεγάλη πλέον αναγνωσιμότητα από το κοινό, τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια, κυκλοφορεί με νέες εκτελέσεις από ζωντανή ηχογράφηση , την μεγάλη επιτυχία ΄΄Σ΄ευχαριστώ σου λέω΄΄ που αναμένεται να γίνει ένα από τα ποιο hot ζεϊμπέκικα του φετινού καλοκαιριού.

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ .

Ξανά γεννιέμαι απο την στάχτη μου

Γιορτή θα κάνω το κάθε βράδυ μου

Θα διαγράψω απ΄της σελίδες μου

Κάθε μου σφάλμα το ομολογώ…

Σε ευχαριστώ σου λέω

Που με αγκάλιασες

Εσύ με ταξιδεύεις

Σε άλλες θάλασσες…

Κοντά μου ήρθες και αναστήθηκα

Δικιά μου θα΄σαι εγώ το ορκίστηκα

Aναπτερώνεις κάθε επλίδα μου

Πνοή μου δίνεις εγώ να ζω…