Έχωντας φίλους δίπλα μας μπορούμε να καταφέρουμε και να δημιουργήσουμε δικές μας επιτυχίες έτσι δεν είναι ;

Κάνοντας τις δικές μας επιλογές διαμορφώνουμε το δικό μας περιβάλλον . Το δημιουργούμε μέσα από τα παθήματα μας , τα βιώματα μας , τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε , τις πληροφορίες που δημιουργούμε όταν ανακαλύπτουμε κάτι , τη θέληση μας για επιβίωση και τη τάση μας να θέλουμε να ανακαλύψουμε το χρόνο σε μελλοντική τάση μέσω της πρόβλεψης των εξελίξεων της καθημερινότητας , όλα αυτά δηλαδή που συντελούν στη δημιουργία της ανθρώπινης συνείδησης .
Πως διαμορφώνουμε τις αξίες μέσα στο κόσμο ;

Η αξία είναι μια αρχή ( ένας κανόνας ποιοτικός ) που τον αποδέχεται ένα σύνολο ανθρώπων . Η αξία προσδίδει την ικανότητα , τη σημασία , το πόσο σπουδαίο είναι ένα επίτευγμα που έχει δημιουργήσει και μπορεί να το μοιραστεί με άλλους . Η δημιουργία είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης του καθημερινού άγχους , γίνεται η επαννεκίνηση των ιδεών , ανακαλύπτουμε κίνητρα για τη ζωή , την εξέλιξη και την επιτυχία μέσα σε ένα κοινό κανόνα εξελίξεων μεταξύ του εμάς και των άλλων .

Γιατί μας χαρίζει ευεξία η πράξη της ανταπόδοσης ;

Ευ & έξις ή αλλιώς καλή συνήθεια ( πράξη ) . Κάνοντας λοιπόν καλές πράξεις κάνουμε το κόσμο χαρούμενο . Χαρίζουμε όμως και μια ποιοτική υποστήριξη στην ψυχοσυναισθηματική διάσταση της υγείας μας . Ίσως να ποικίλουν οι τρόποι αντίδρασης της προσωπικότητας μας σε κάτι πρωτόγνωρο . Μπορούμε όμως να περιγράψουμε καταστάσεις όπως η εξωστρέφεια , να συναισθανόμαστε το βίωμα ενός άλλου ανθρώπου , να μπορούμε να κάνουμε μια πιο ποιοτική επιλογή στην υγεία μας μπορούν να μας οδηγήσουν σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής . Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός . Είναι μοναδικός όπως και ο τρόπος που αντικατοπτρίζει τον εαυτό του στις καταστάσεις που αντιμετωπίζει κάθε μέρα .

Κάνοντας κάθε μέρα μία καλή πράξη μπορούμε να κάνουμε το κόσμο καλύτερο ;
Η δύναμη και τα όρια του ανθρώπου πολλές φορές δεν τα ξέρουμε . Γνωρίζουμε όμως πως κάτω από δύσκολες καταστάσεις η θέληση για τη ζωή κάνει τον άνθρωπο να μπορεί να ξεπερνάει τα όρια του . Με μια καλή πράξη μπορούμε να αλλαξουμε τον εαυτό μας μέσα από « υγιείς » επιλογές που χαρίζουν χαρά και απελευθερώνουν από άσχημες καταστάσεις εμάς & τους γύρω μας .

Related Posts