Η επιλογή αποτελεί κομμάτι της δικής μας ζωής . Είναι ο τρόπος να εκφράσουμε το τι νιώθουμε , το πως νιώθουμε . Δηλώνει το κομμάτι της « εσωτερικής » συναισθηματικής ελευθερίας  . Την επιλογή ως πράξη & λέξη την έχουμε συνδιάσει με την προσωπική μας ανάπτυξη . Τι μας κάνει όμως να θέλουμε να γίνουμε τόσο ξεχωριστοί ;

Υπάρχουν πολλές απόψεις πάνω στο κομμάτι αυτό . Εμείς εκφράζουμε το γεγονός ότι ο άνθρωπος εκφράζεται μέσα από τις πράξεις του . Αυτές οι μικρές πράξεις « ζωής » θα μπορούσαν να ωθήσουν τον άνθρωπο . Προσδιορίζουν όμως και τη ταυτότητα ; Δηλαδή ορίζουν οι πράξεις μας τη ζωή μας ; Η ουσία που βρίσκεται στη καθημερινότητα , δηλαδή στα πράγματα που κάνουμε και μας δημιουργούν αισθήματα όμορφα ή άσχημα , αισθήματα που μπορούν να ξυπνήσουν από την αδράνεια τη κάθε προσωπικότητα για να αναπτυχθεί . Όλα αυτά δημιουργούν ένα συναίσθημα ικανοποίησης εάν επιτύχουμε το στόχο μας – σκοπό ή μπορεί να μας βάλουν σε ένα μοτίβο σκέψης , να κρίνουμε και να διαφοροποιήσουμε τη σκέψη μας σε σχέση με τις πράξεις μας , δηλαδή να αναρωτηθούμε την αιτία των πράξεων μας .

Πως αλλάζω ;

 

Αρκετοί άνθρωπο καθημερινά αναζητούν την αλλαγή . Τι εννοούμε όμως με τη λέξη αλλαγή ; Αλλγή είναι ο τρόπος εκείνος με τον οποίο μπορούμε να δούμε τα πράγματα από μία άλλη οπτική γωνία ώστε να κατανοήσουμε τη λειτουργία τους με αποτέλεσμα να απλοποιήσουμε τη ζωή μας .

Τι σηματοδοτεί την αλλαγή ;

 

Συνήθως ένα γεγονός – μιας μορφής σοκ , το οποίο κάνει τους ανθρώπους να αναλογιστούν τη στιγμή που το βιώνουν και να εκφράσουν τα συναισθήματα τους για μία πράξη που πιθανόν να τους οδήγησε στη πράξη αυτή . Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως το συμβάν αφορά κάποιο αρνητικό γεγονός .

 

Κλείνοντας , μπορούμε να κάνουμε μια ερώτηση στον εαυτό μας .
« Εσύ πως θα αντιδρούσες  εάν προσπαθούσε να σε αλλάξει κάποιος ; »

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=HQPEj7eb8LM

Leave a Reply

Your email address will not be published.