Στις πιο μικρές ανησυχίες μας , που θα έπρεπε να ακούμε αφήνουμε ελεύθερες  να περνούν δίπλα μας . Ίσως γιατί δεν αντέχουμε το γεγονός ότι χάσαμε ένα δικό μας κομμάτι . Κάθε μέρα είναι και καινούργια , τη χρησιμοποιούμε για να απαλύνουμε αυτό που δεν κάναμε « χθες » .  Το κομμάτι αυτό μας βάζει σε ένα μέρος δικό μας . Ψάχνουμε να βρούμε τα στοργικά λόγια που θα μας δώσουν τη χάρη τους , να μας ηρεμήσουν και να πάρουμε θάρρος .
Η προσδοκία στις ανθρώπινες σχέσεις δίνει μια ιδιαίτερη σημασία . Προσδοκώ σημαίνει ελπίζω , αναμένω . Με κάνει να αποδέχομαι ένα άλλο κομμάτι του εαυτού μου . Γίνομαι φίλος με τον άνθρωπο μέσα μου για να γνωρίσω και άλλους ανθρώπους . Μας βοηθάει να γίνουμε καρτερικοί και να αναζητούμε τις επιθυμίες μας μέσα στο κόσμο . Η ανησυχία έρχεται να μας ειδοποιήσει ότι δεν γνωρίζουμε καλά σε αυτό που κάνουμε .

Στη καθημερινότητα οι ανθρώπινες σχέσεις περνούν τις δοκιμασίες τους , είτε μέσω του διαλόγου είτε μέσα από εναλλαγές συναισθημάτων . Κάθε άνθρωπος που γνωρίζουμε αλλάζει η διάθεση μας . Σε μερικούς ανθρωπους να λειτουργεί το συναίσθημα « έρχομαι κοντά σε αυτόν που με κάνει και νιώθω καλύτερα » ή « αποκτώ επαφή με έναν άνθρωπο που έχουμε κοινά ενδιαφέροντα » . Ψάχνουμε παντού να βρούμε το δικό μας ενδιαφέρον . Στο σπίτι , στη δουλειά , με τη παρέα ή ακόμη και σε μια απλή βόλτα που κάνουμε μόνοι μας . Μοιραζόμαστε καθημερινά συναισθήματα όπως ο ενθουσιασμός , η λύπη , η χαρά , η απόλαυση της επιτυχίας . Έτσι συνεχίζουμε τη προσπάθεια μας μέχρι την επόμενη φορά .

 

 

Be_Ok-wallpaper-10123611

 

 

Related Posts