Ο Γιώργος Μαζωνάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά της Νίκαιας. Μεγάλωσε ακούγοντας κλασικά λαικά τραγούδια από φωνές σαν του Στράτου Διονυσίου, του  Γιάννη Πάριου , της Μαρινέλλας , της Χάρις Αλεξίου αλλά και πολύ ξένο ροκ. Πολύ γρήγορα, σε ηλικία μόλις 15 χρόνων, συνειδητοποίησε  ότι εκείνο που πραγματικά ήθελε ήταν να γίνει επαγγελματίας τραγουδιστής. Για πρώτη φορά τραγούδησε σε νυχτερινό  κέντρο της Πάτρας, εκεί όπου το καλοκαίρι του 1992 τον ανακάλυψε η Universal Music (τότε Polygram).

 

Ο Γιώργος Μαζωνάκης με το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο του , τη ξεχωριστή ερμηνεία του και τις πρωτοποριακές απόψεις του, άλλαξε τον τρόπο της νυχτερινής διασκέδασης, με τις ιδιαίτερα πετυχημένες εμφανίσεις του σε γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας.

Παράλληλα, ο Γιώργος Μαζωνάκης έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα ,την Κύπρο, την Γερμανία , την Αυστραλία, αλλά και σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, όπως: Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσευ, Ατλάντικ Σίτυ και Σικάγο. Επίσης ένα best με μεγάλες επιτυχίες του κυκλοφόρησε στην Ιταλία με αφορμή την επιτυχία που έκανε εκεί το τραγούδι « μου λείπεις» ως τραγούδι της διαφημιστικής καμπάνιας γνωστού μοντέλου αυτοκινήτου.

Το 2002 ο δημοφιλής τραγουδιστής τραγούδησε δύο τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη στο soundtrack της ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου « Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου» , τα « Καμικάζι» και « ξημερώνει πάλι» .

O Γιώργος Μαζωνάκης στα 16 χρόνια της δισκογραφίας του και στα ακόμη περισσότερα των Live εμφανίσεών του , είτε μόνος είτε σε συνεργασίες που γράψανε ιστορία με την απήχηση τους, διένυσε κι εξακολουθεί να διανύει μια διαδρομή διαρκών αλλαγών , ενίοτε κι ανατροπών και όσο αφορά το στυλ του αλλά και το ρεπερτόριό του.
Διακρίνεται πάντα για την καθαρότητα των αισθητικών του απόψεων ,τον αυστηρό επαγγελματισμό του και την απολυτότητα στα πιστεύω του.

Πρόκειται για ένα τραγουδιστή που δύσκολα τυποποιείται κι εντάσσεται στη συνήθη κατηγοριοποίηση του ελληνικού τραγουδιού.

 

Δισκογραφία
News image

Συλλεκτική κασετίνα: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ – “Με Λένε Γιώργο”

News image

Album: Λείπει πάλι ο Θεός (2012)

News image

Album: Τα ίσια ανάποδα (2010)

News image

Special: Γιώργος Μαζωνάκης Revised-Mad Secret Concert (2008)

News image

Album: Τα όχι και τα ναι μου (2007)

News image

CD Single: Σ έχω επιθυμήσει (2007)

News image

CD Single: Summer in Greece (2006)

News image

Live Album: ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ-LIVE (2004)

News image

Album: Σάββατο (2003)

News image

Album: Κοίτα με + Beat (2002)

News image

Album: Κοίτα με (2001)

News image

CD Single: 2Χ2 (2001)

News image

Album: Αλλάξανε τα πλάνα μου (1999)

News image

CD Single: Θέλω να γυρίσω (1999)

News image

Album: Μπροστά σ ένα μικρόφωνο (1998)

News image

Album: Παιδί της νύχτας (1997)

CD Single: Λουκέτο (1997)

News image

Album: Μου λείπεις (1996)

News image

Album: Με τα μάτια να το λες (1994)

News image

Album: Μεσάνυχτα και κάτι (1993)

 

Φέτος, ο Γιώργος Μαζωνάκης ετοιμάζετε να ξεχωρίσει για άλλη μια φορά…

ss

 

 

 

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.