Μια από τις ανερχόμενες σολίστ του ακορντεόν,η αριστούχος και ανερχόμενη στον χώρο Στεργιανή Μάκκα κάνει το δισκογραφικό της ντεμπούτο με μια υπέροχη επανεκτέλεση ενός πολύ γνωστού παραδοσιακού ρεμπέτικου τραγουδιού.

Ο λόγος για το πάντα διαχρονικό ‘’Βάλε Με Στην Αγκαλιά Σου’’ όπου η ταλαντούχα ερμηνεύτρια βάζει και την δική της ‘’παικτική’’ πινελιά παίζοντας τους σκοπούς με το αγαπημένο μουσικό όργανο!

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Λαικής κ´ Παραδοσιακής Μουσικής της Άρτας με ειδικότητα στο ακορντεόν. Έχει κάνει σύγχρονο τραγούδι στο Ωδείο της Άρτας με βαθμό άριστα και έχει παρακολουθήσει το επαγγελματικό σεμινάριο τραγουδιού στο Ωδείο Οπερα της Αθήνας με βαθμό άριστα!

 

1. Πες δύο λογία για την παιδική σου ηλικία.

2. Πότε ξεκίνησες με το τραγούδι;

3. Γνωρίζεις κάποιο όργανο;

4. Πότε ήταν το πρώτο σου Live;

5. Πες μας δύο λόγια για το νέο σου τραγούδι.

6. Επόμενο δισκογραφικό βήμα;

7. Που μπορεί ο κόσμος να σε απολαύσει live;

8. Αγαπημένη μουσική συνεργασία;

9. Πες μας πως περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο.

10. Δώσε ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του περιοδικού μας.

1. Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στο Λουντβιχσχάφεν της Γερμανίας. Βέβαια από την πρώτη εώς και τη τρίτη δημοτικού ήμουν στην Ελλάδα, στη Βασιλική Καλαμπάκας από όπου και κατάγομαι. Στην ηλικία των 12 ετών είχα αρχήσει να καταλαβαίνω ότι μου αρέσει το τραγούδι. Όμως ασχολήθηκα κάποια χρόνια αργότερα με αυτό το κομμάτι και γενικότερα με τη μουσική.
2. Ξεκίνησα με το σύγχρονο τραγούδι στην ηλικία των 21-22 ετών στο Ωδείο της Άρτας.
3. Παίζω ακορντεόν. Όπως σας έχω πει έχω αποφοιτήσει από το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Άρτας με ειδικότητα στο ακορντεόν. Ξεκίνησα στα 19 μου τις μουσικές σπουδές μου στο Τει όπως και την εκμάθηση του συγκεκριμένου μουσικού οργάνου. Θεωρώ πως έχει όμορφο άκουσμα και έχει γίνει ένα κομμάτι της ζωής μου.
4. Πέρυσι, το καλοκαίρι.
5. Το Βάλε με στην αγκαλιά σου κατέχει ξεχωριστή θέση για ´μένα γιατί έχω δώσει εξετάσεις στην 7η μουσική δεξιότητα ακορντεόν του Τει. Είναι ρεμπέτικο. Οι στίχοι και η μουσική είναι του Βαγγέλη Παπάζογλου. Ένα κομμάτι με διαχρονική αξία θα έλεγα γνωστό σε πολλούς. Επέλεξα να κυκλοφορήσω το συγκεκριμένο κομμάτι μέσω δισκογραφικής εταιρείας για να αναδείξω δυο πράγματα που με εκφράζουν σαν καλλιτέχνη: Το ακορντεόν και το τραγούδι.
6. Σκέφτομαι να κάνω κάποια στιγμή μια διασκευή ή ένα δικό μου κομμάτι. Αλλά δεν βιάζομαι γιατί θεωρώ πως όλα τα πράγματα χρειάζονται το χρόνο τους.
7. Προστοπαρόν δεν εμφανίζομαι κάπου. Έχω μόλις ένα μήνα που επέστρεψα απ´ την Ελλάδα. Βέβαια είναι μια συνεργασία υπό συζήτηση.
8. Είμαι στο ξεκίνημα ακόμη. Δεν θα έλεγα ότι έχω κάνει πολλές. Ελάχιστες για αυτό το λόγο δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποια αγαπημένη.
Αναμένονται όμως πολλές εν καιρώ.
9. Παίζοντας ακορντεόν, τραγουδώντας, γράφοντας στίχους. Ακούω διάφορα είδη μουσικής. Βλέπω ταινίες και βγαίνω με φίλους.
10. Να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής μέσω της μουσικής. Να είναι πάντα γεροί και να έχουν ελπίδες, όνειρα και αισιοδοξία για το 2018!!

Στεργιανή Μάκκα – Βάλε με στην αγκαλιά σου Επανεκτέλεση Α εκτέλεση Στελλάκης Περπινιάδης Στίχοι – Μουσική Βαγγέλης Παπάζογλου Ενορχήστρωση – Προγραμματισμός Γιάννης Θάνος Studio Ηχόμετρο