1 Πες δύο λογία για την παιδική σου ηλικία. 
Γεννήθηκα… σε μια πολιτεία που τη λεν Αθήνα, αλλά τα καλοκαίρια τα πέρασα στη Ζαχάρω, το χωριό της μητέρας μου και την Ασφάκα, το χωριό του πατέρα μου. Η καταγωγή μου είναι από τα Γιάννενα. Άκουγα ιστορίες της γιαγιάς μου της Σμυρνιάς και κάποιες άλλες του παππού μου για την περίοδο του Εμφυλίου. Στο σχολείο μου άρεσε που θέλαν να τους τραγουδώ και «ήξερα» μέσα μου πως αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω κι όταν μεγαλώσω, αλλά δεν το ομολόγησα στους δικούς μου, παρά μόνο όταν πήρα το πτυχίο οικονομικών. Μου άρεσε επίσης ο αθλητισμός και μερικές φορές σκεφτόμουν τον εαυτό μου να βάζει το νικητήριο καλάθι (στο μπάσκετ). Είχα καλούς δασκάλους και τους ευχαριστώ για όλα. Γενικώς πήρα αγάπη και έχω καλές παιδικές αναμνήσεις.

2 Πότε ξεκίνησες με το τραγούδι;
Στο Λύκειο. Έφτιαξα ένα συγκρότημα. Παίζαμε ελληνικά, κρατώντας τα όρια ανάμεσα σε Μάνο Λοΐζο, Καλδάρα, Κουγιουμτζή, Πλέσσα – Λευτέρη Παπαδόπουλο, Γιάννη Σπανό και κάποια δικά μου που ξεκίνησα να γράφω.

3 Γνωρίζεις κάποιο όργανο;
Κιθάρα και σχεδόν ολοκλήρωσα τις μουσικές μου σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Περιστερίου.

4 Πότε ήταν το πρώτο σου Live;
Το 1ο μου Live ήταν στο Πνευματικό Κέντρο Ναυπλίου, στην 3η Λυκείου. Αυτό έχω στο μυαλό μου ως πρώτο.  

5 Πες μας δύο λόγια για το νέο σου τραγούδι.
Το Πανηγύρι (η Προσευχή).. ένα τραγούδι που εκδόθηκε στην εταιρία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Rain Music και αναφέρεται σε μια αιώνια γιορτή «θαυμάτων», όπου όλα μπορούν να συμβούν όταν υπάρχει θετικότητα, την οποία περιγράφω και αναφέρω και ρίχνω κόκκινη κάρτα στον θυμό και το κουτσομπολιό. Η μουσική γραφή βασίζεται σε μια έντεχνη και παραδοσιακή φόρμα, που νομίζω καταφέρνει να ντύσει ανάλογα το θέμα. Πανηγύρι είναι όταν όλοι είναι εξωστρεφείς, ειρηνικοί κι ευτυχισμένοι, Προσευχή «μετατρέπεται» γιατί είναι απαλλαγμένη από θρησκευτικά στεγανά, «που ο Θεός σιχαίνεται». Δεν θέλει πόλεμο για να επικρατήσει, ούτε καν τ’ αφτιά για να μας μιλήσει, αλλά την καρδιά μας. Αγάπη και δημιουργία είναι τα πιθανά υλικά του.

6 Επόμενο δισκογραφικό βήμα;
Έπονται τραγούδια και δίσκος υπό τον τίτλο: «Όταν όμορφα κοιτάς».

7 Που μπορεί ο κόσμος να σε απολαύσει live;
Επόμενο Live στο “The Blinders” (Αγίων Αναργύρων 60, στους Αγίους Αναργύρους) την Παρασκευή 1η Ιουνίου. Στην κιθάρα, τα φωνητικά και τη φυσαρμόνικα με συνοδεύει ο Δημήτρης Κοντονής. Νέες ανακοινώσεις έρχονται στη συνέχεια κι ελπίζω να τις προωθήσετε από το “The Music Magazine”, εκ νέου!

8 Αγαπημένη μουσική συνεργασία;
Ήταν όλες, μα κυρίως εκείνη με τον Γιάννη Σπανό.

9 Πες μας πως περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο. 
Διαβάζοντας… κάνοντας αθλητισμό… και ξανά ίσως (και αυτό μοιάζει παράταιρο μάλλον) μελετώντας μουσική και λόγο. Επίσης παρακολουθώντας καλλιτεχνικά δρώμενα. Τέλος μου αρέσει να περπατώ στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Πλάκα – Αναφιώτικα – Θησείο – Μετς).

10. Δώσε ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του περιοδικού μας.

Αν υπάρχει φωτιά είναι για το φως της και τη ζεστασιά, όχι για την «καύση».

«Το Πανηγύρι» είναι το νέο τραγούδι του Κωνσταντίνου Θαλασσοχώρη, που κυκλοφορεί (σε digital μορφή) από την εταιρεία Rain Music.

Οι στίχοι αναφέρονται σε μια προσευχή μιας αιώνιας γιορτής. Ένα πανηγύρι ατέλειωτης αγάπης και νίκης του καλού μας εαυτού… “Κοίτα χορεύουνε. Και τα πουλιά ιππεύουνε.Τα όνειρα χαϊδεύουνε, τους ουρανούς”.

Η μουσική είναι παραδοσιακής και έντεχνης γραφής, με έντονο το ελληνικό στοιχείο και μοιάζει να ταιριάζει υπέροχα με το νόημα των στίχων του Κωνσταντίνου.

Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση.

Live

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΑΛΑΣΣΟΧΩΡΗΣ

“happy Chords purple Love”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ

μαζί του ο Δημήτρης Κοντονής

“THE BLINDERS”

Δυο κιθάρες και πολλά τραγούδια. Ζωντανές εικόνες από «χαρούμενα» ακόρντα και μια αγάπη. Τη μουσική !

Η επιτυχία του “happy Chords  purple Love”, συνεχίζεται με την είσοδο του καλοκαιριού, στον υπέροχο χώρο του The Blinders.

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου, ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης σ’ ένα μωβ σκηνικό, «παίζει» με τα δεδομένα και τις ψευδαισθήσεις. «Τα πουλιά ιππεύουνε και οι χορδές υφαίνονται», όπως λέει σ’ ένα σημείο ο στίχος από τη νέα του κυκλοφορία με τίτλο το Πανηγύρι (η Προσευχή.)

Μαζί του στη σκηνή, ο Δημήτρης Κοντονής (κιθάρα – φυσαρμόνικα – φωνητικά).

Διευθύνει η κα. Θετικότητα.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.