Η Σοφία Κόρδιτς είναι ψυχολόγος ΕΚΠΑ και Χοροθεραπεύτρια.
Μεγάλωσε στο Βέλγιο όπου απέκτησε το Ευρωπαϊκό Baccalaureat και μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά.Θα την γνωρίσετε μέσω της επισήμης σελίδας της!

Σήμερα θα αναλύσουμε την μέθοδο της χοροθεραπείας ως θεραπευτικό εργαλείο ψυχής!

Ο άνθρωπος από την κοιλιά της μητέρας του βρίσκεται σε μία συνεχή κίνηση, ακούγοντας από τότε τον πρώτο ρυθμό. Τον παλμό της καρδιάς της μητέρας και τον ρυθμό της αναπνοής της. Η πρώτη αρχική έκφραση, η πρώτη αρχική επικοινωνία ξεκινάει από τότε. Εκεί ξεκινάει η πρώτη επικοινωνία του βρέφους με την μητέρα του, μέσα από την κοιλιά της.

Η Χοροθεραπεία ( χορός και θεραπεία ),είναι ένας αναγνωρισμένος κλάδος θεραπείας ψυχής και σώματος μέσω της τέχνης του χορου και της μουσικής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Είναι ένας χορός σωματικής έκφρασης μέσα από το παιχνίδι ρόλων, μέσα από διάφορες ιστορίες της μυθολογίας, των παραμύθιών και μέσα από εικόνες παρμένες από τη φύση και την καθημερινότητά μας. Είναι μία θεραπεία μέσω της τέχνης που τονώνει την αυτοπεποίθηση και την δημιουργικότητα,την διαθεση, τον κοινωνικό δεσμό και την κοινωνικότητα, την προσωπική μας έκφραση βρίσκοντας διάφορους μη λεκτικούς τρόπους επικοινωνίας, μέσα από την ομαδικότητα και την συνεργασία.

Βελτιώνει τη σωματική και την ψυχική κατάσταση του συμμετέχοντα, μας βοηθάει να αποφορτίσουμε μυικές, σωματικές και ψυχικές εντάσεις, να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε την στάση του σώματός μας, τον ρυθμό της αναπνοής, να δυναμώσουμε το σώμα μας και να δουλέψουμε την ελαστικότητά του.

Απευθύνεται
σε όσους θέλουν να κινηθούν, να εκφραστούν, να διασκεδάσουν, να περάσουν
όμορφα, να κοινωνικοποιηθούν, να ξεφύγουν από την καθημερινή τους
ρουτίνα, να χαλαρώσουν, να ηρεμήσουν και συγχρόνως να γυμναστούν.


Δεν χρειάζονται γνώσεις χορού διότι ο βηματισμός είναι απλός όσο και ο καθημερινός βηματισμός μας.

Οι κινήσεις είναι επίσης προσιτές και απλές.


Η προσωπική μας φωνή, συνοδεύει την κίνηση του σώματός μας για να
εμβαθύνουμε την έκφρασή μας μέσα από διάφορα φωνήματα που δεν φέρουν
κάποια συγκεκριμένη σημασία αλλά μόνο την σημασία που δίνουμε εμείς οι
ίδιοι σε αυτά και μέσα από τραγούδια.

Χοροθεραπεία είναι η ηρεμία και η γαλήνη της ψυχής!

Για περισσότερη ανάγκη ψυχικής ηρεμίας απλά επισκεφτείτε τη σελίδα http://skeppsy.gr δίνοντας λύσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα μας!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.