Μικρές καθημερινές προκλήσεις

Τα μικρά καθημερινά διλήμματα βρίσκονται παντού στη ζωή μας . Είναι οι προκλήσεις εκείνες που συναντούμε στο κάθε βήμα που κάνουμε , είτε κάνουμε μια βόλτα είτε συναντούμε ανθρώπους στη δουλειά , στο σπίτι , στις παρέες .

Τι είναι αυτά τα μικρά εμπόδια ;

Ο κάθε άνθρωπος βιώνει τη κάθε του στιγμή με ένα τρόπο τόσο διαφορετικό που τα συναισθήματα του ανταποκρίνονται στο παλμό της εικόνας που βλέπει . Άλλες φορές η εικόνα αυτή μπορεί να είναι σύνθετη είτε λιγότερο οδυνηρή για τις αισθήσεις μας , χαρά ή λύπη , το αίσθημα της ικανοποίησης ή του κενού σε αυτό που βλέπουμε , όλα αυτά έρχονται ως ερεθίσματα να μας προτρέψουν να ανταποκριθούμε , να εξερευνήσουμε , να βιώσουμε το αναπάντεχο . Είναι η στιγμή εκείνη που ο οργανισμός μας αντιδράει μέσα από ένα ” εσωτερικό ” κίνητρο , μας φέρνει πιο κοντά στη γοητεία που έχει πάντα το άγνωστο . Έτσι δοκιμαζόμαστε μέσα από τη κατανόηση των συναισθημάτων μας και από τον τρόπο με τον οποίο εκφραζόμαστε .

Τι είναι αυτό που αισθανόμαστε όμως ;

Υπάρχουν πολλές λέξεις να περιγράψουν αυτό το συναίσθημα που έχουμε εκείνη τη στιγμή . Λέξεις όπως άσχημο ή όμορφο ή ακόμα και τέλειο είναι μια περιγραφή που αφορά τη κατάσταση εκείνη που έχουμε συναντήσει . Το βίωμα όμως είναι αυτό που θα μας μείνει . Θα μας δώσει τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε . Οι άνθρωποι γύρω μας ανταποκρίνονται σε αυτό που ονομάζουμε σκέψη . μια σκέψη που παίρνει ” συναισθηματική ” μορφή μέσα από το λόγο , αυτά που εκφράζουμε .

Κάθε δυσκολία που συναντούμε είναι και μία πρόκληση για την απομυθοποίηση του δικού μας γρίφου . Ένας γρίφος που μας οδηγεί στα μυστικά του εσωτερικού μας κόσμου και μας κάνει να προχωρήσουμε στο δικό μας μονοπάτι . Ίσως το νόημα είναι δύσκολο να το καταλάβουμε εκείνη τη στιγμή όμως ο χρόνος έχει το δικό του τρόπο να μας το δείξει …

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.